I filmens värld finns oändligt med växlar och ammo

Alla som har ett särskilt intresse ser det troligen och irriteras lika mycket, som du och jag gör, på fenomenet. Filmfelen. Det där i filmens värld som aldrig tycks kunna bli rätt. Rambo kan hålla en och en halv nordvietnamesisk bataljon stången med ett vapen MÖP:arna vet har 32 skott i magget. Inge problem. John Connor som spelas av Edward Furlong har i Terminator 2 lyckats hitta en Honda XR som inte bara har 900 växlar utan också låter som en CR. Inga problem.

Är det inte märkligt att Arnold kör en hoj som först kommer ut på marknaden året efter han kör den?

En seglarnörd kan inte begripa hur de kan ha solen från båthöger om de nu i filmen seglar i just den riktningen för det vet ju alla att den borde falla från båtvänster. Det finns lika många hobbyer och intressen som det finns fall av felaktigheter i film. Filmskaparna vet troligen inte att man kan veta det. En cross låter väl på ett sätt och automateld kan väl pågå i timmar. Säkert finns det någon film där man lagar soufflé på ett för landslagskockar orimligt sätt… Men så är det ju på film. Så rasande overkligt.

Det är ändå lite lustigt med oss saknördar att vi kan se en film där dinosaurier väcks till liv, utomjordingar är mitt ibland oss eller en film där ett hangarfartyg kör vilse – i tiden! Eller just att två robotar från framtiden kommer till nutiden för att mörda en unge så han inte växer upp så att framtiden inte blir det den kommer att bli. Det köper vi. Men att den ännu inte dödade pojken kör en fyrtaktscross som låter fel. Nej, då reser vi oss och går ut.

Men, handen på hjärtat. Om filmmakarna valde att istället för att skaffa sig sakkunskapen valde att inte ha motorcyklarna med. Det skulle väl vara ännu tråkigare?

Vilken är din favoritscen eller film där motorcyklar är med? Någon kalkonscen att nämna?

Dela!

Dela gärna!

Om Henning Svedberg 54 artiklar
Henning är en hojgalen själ som gillar för små motorcyklar med för bra bromsar. Han blir glad om du lämnar en kommentar!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*