Tio snabba om Yamaha

Nu bjuder vi här på Maxvarv på ännu en självkontroll av dina motorcykelkunskaper! Detta är testet för dig som läsare och lyssnare som vill se vad du kan och vet om Yamaha och deras modeller från 80- och 90-talen?
Kör vår frågesport och se om du är bättre än din polare!

Yamahafrågesport

Nu ska du visa vad du kan om Yamaha! Vässa stämgafflarna och svara rätt och snabbt!

1 / 10

Det här är en Yamaha RD350. Det är inte alla som vet att i just denna version var ramen alltid svart. Vad hette modellen?

2 / 10

Plötsligt en dag så var det sportigaste och tuffaste Yamaha hade att bjuda på i 1000-kubiksklassen inte längre en FZR, utan en…? Ja, vad hette modellen nu?

3 / 10

Sporttouring i 1000-kubiksklassen. Yamahas svar var XJ900. Den andra versionen XJ900, som du ser på bilden, hade ett tilläggsnamn, vilket?

4 / 10

Offroadhojar ska vara stora, brutala, feta och se ut som de redan vunnit Paris-Dakar. Vad hette Yamahas serie 750:or som slogs mot Honda XRV750 Africa Twin och Suzuki DR750 om kundernas gunst?

5 / 10

Snygg och ball och lite mer snygg. Men, vad stod det på kåpan att modellen hette?

6 / 10

Här ser det ut som att vi har en Yamaha-custom med V-twin på 4 000 kubik men tro mig när jag säger att den är mindre i slagvolymen. Hur många kubik hade denna hoj enligt handelsbeteckningen?

7 / 10

Nu ser vi en powercruizer, en sportcustom om man så vill, den byggde på en motor från en Yamaha FZ750 och hade Genesis femventilsteknik. Vad hette modellen?

8 / 10

Under 80-talet kom en del ramtyper som var nya för de flesta. Denna ramtyp kallades OCC (Omega Chassis concept) men vad hette motorcykelmodellen?

9 / 10

Säg Yamaha V-max till någon som körde hoj på 80-talet och denne kommer troligt att skina upp lite. Alla vet vad det är för en hoj. Frågan är om du vet hur många kubik den är på?

10 / 10

Yamaha RD500 var en ganska sportig tvåtaktshoj som slogs mot bland andra Suzuki RG500 och Honda NS400. Frågan här är; vad har den för motorkonfiguration?

Your score is

The average score is 77%

0%

Dela!

Dela gärna!

Om Henning Svedberg 54 artiklar
Henning är en hojgalen själ som gillar för små motorcyklar med för bra bromsar. Han blir glad om du lämnar en kommentar!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*