Den gången det inte blev en Suzuki RG500 Gamma

Jag ska väl erkänna att de flesta gånger i mitt liv har det inte blivit Suzuki RG500 Gammor. Det har nästan alltid blivit något annat. Vid snabb eftertanke kan jag konstatera att det aldrig någonsin har blivit en Gamma. Men just den här gången då det heller inte blev någon Gamma så var jag i Sundsvall och hade en Suzuki RG500 Gamma på G men den stod väl för långt bort, var för dyr eller jag sent ute. Istället såg jag att det stod en Honda NS400R till salu i Sundsvall och de som känner mig vet vad den här lilla olycksaliga händelsen fått för betydelse för mig. Jag blev helt vrickat frälst i Hondor. Jag kanske redan var lite småfrälst i Honda redan men inte så förgiftat frälst som jag nu skulle komma att bli. I Honda i allmänhet och NS400:or i synnerhet.

Saken är ju den att det många gånger är den rena slumpen som gör att man blir så sjukt frälst i något. Tänk dig själv din närmaste, var när och hur träffade du din stora kärlek? Troligen en hel del slump i det. Jag tror att allt från vilket fotbollslag som fotbollsgillarna gillar till vilket fordonsmärke som är din favorit allt är slump. När det kommer till politik hoppas jag att det är förvärvat förnuft som skapar en persons politiska läggning. Det skulle vara mig motbjudande som en auktionsförrättning om det inte var idog tankeverksamhet som formade just den biten oavsett vad man tycker, men skit samma. För mig var det bristen på önskade Suzukier (Säger man så?) som fick mig att välja rätt den där gången.

Kanske just den RG500 Gamma jag aldrig köpte. Eller, jo, det ÄR den. En av dem.

Då tänker jag, som nu har ett antal inköp av Honda NS400R, varav några samma hojar igen och igen, i ryggen och under perioder varken pratat eller tänkt på något annat hur livet hade blivit om den där kille stått med sin hoj, för samma pengar, och varit på räckbart håll. Hade jag varit en Suzukikille då alla de där åren? Tanken svindlar. Högt. Nog för att jag ville, och ännu vill ha, ett par RG500 Gamma. Jag som i stor delar av mina tider som motorcyklist i grundläggande tänk resonerat om mig själv som Hona NS400-kille. Skulle en RG500 Gamma gjort mig lika? Kanske. Skulle den med all det extra en RG500 har mot en NS400 gjort mig än mer extrem i min hojadyrkan? Gud, troligen, förbjude. Jag måste ändå bereda mig och låta tanken leka. Allt hade ju kunnat vara så annorlunda om slumpen slagit annorlunda.

Tänk hur livet, i an alternativ slumpighet, kunde ha varit. Jag på en, eller i mitt fall mer troligt då, flera Gamma. Jag hade ju varit en helt annan människa. Helt annan!

Vad läskigt. Ni hade ju inte känt igen mig.

Tur den var såld den där Gamman.

Dela!

Dela gärna!

Om Henning Svedberg 54 artiklar
Henning är en hojgalen själ som gillar för små motorcyklar med för bra bromsar. Han blir glad om du lämnar en kommentar!

3 kommentarer

  1. En Rothmans design NS400R i garaget nu. Har stått en massa år. Är igång igen och ska besiktigas. Ska köra Kungs-rallyt i Kungsbacka med den denna vår 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*