När jag bucklade Niclas Frisks hoj

Det var på MC-Nytt och vi var i full färd med att intervjua kändisar som körde motorcykel. Just denna gång kom en av musiksveriges större artister på besök, Niclas Frisk från Atomic Swing puttrade in i studion med sin Triumph Bonneville. Jag är inte så otroligt starstruck när det kommer till kändisar men Niclas är ju ändå Niclas. Ja, som om inta alla är sig själv, men skit samma. Niclas var trevlig och var absolut inte dryg eller ”rockstjärnig” i sitt beteende men jag tyckte det var lite extra. Okej, Niclas är inte Johnny Cash eller David Bowie men jag var lite impad.

Vi skulle fota honom i en mörk studio och ha rök som effekt men röken vill liksom inte sprida sig i rummet. Den stod bara stilla och dolde allt. Så jag får den geniala idén att vifta röken med en ganska stor aluminiumplåt. Det är bara det att i den röken jag skulle vifta ut står inte bara Niclas Frisk utan även hans hoj och aluplåten jag höll i och viftade med slog med en ljudlig bang in i hans framskärm.

Jag blev helt ställd. Chockad. Ångerfull och bedrövad. Jag började genast yla om att jag skulle ersätta och bad om ursäkt. Niclas hade ett temperament som Tjuren Ferdinand och bara gick runt hojen och tittade på repan och bucklan.
– Det där, det ser ju lite häftigt ut! Det får vara, sa Niclas och log.

Min skam var så massiv att jag nästa fick be fotografen Per att hjälpa till. Niclas tackade efter fotosessionen för sig och puttrade vinkandes iväg på sin nyrepade och nybucklade trajja.

Sa jag att jag skämdes?

Foto: Bengt Nyman

Dela!

Dela gärna!

Om Henning Svedberg 54 artiklar
Henning är en hojgalen själ som gillar för små motorcyklar med för bra bromsar. Han blir glad om du lämnar en kommentar!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*