Man måste sitta ner…

Ja, det sägs att man tryggast måste sitta ner när man slangar. Här på en Honda XL600R från 1983.

Denna bild är tagen när jag och Marc Malmquist från Bike var ute och lekte. Någonstans i faggorna kring Bromma hittade vi en avskild plats där vi under rimligt kontrollerade former kunde leka loss och köra på såväl bak- som framhjul. Slängt i diket låg en stol av samma typ jag minns från högstadiet och gymnasiet så den kände jag mig trygg att sitta i. Väldigt bra med extra trygghet när man låter sin trötta gamla XL får masa sig upp på baktassen.

Vart stolen tog vägen sedan vet jag inte. XL:en då? Jo, den stals efter att jag köpt tillbaka den för andra gången(Sic!) och bara kört hem den till torpet och klantigt nog ställt den olåst precis i synfältet för förbifarande kriminella och initiativrika element.
Saknad, väldigt mycket. Då pratar jag om XL:en. Stolen ger jag faan i.

Foto: Marc Malmqvist

Dela!

Dela gärna!

Om Henning Svedberg 54 artiklar
Henning är en hojgalen själ som gillar för små motorcyklar med för bra bromsar. Han blir glad om du lämnar en kommentar!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*