Garderobsfyndet – En tidskapsel i välvårdat skinn

En kompis ringde mig här om dagen och sa att han hade hittat sitt gamla ställ från när han gasade runt på motorcykel på 80- och 90-talet. Efter att ha skaffat familj, eget företag och allt sån så kom hojkörningen på skam. Dock är han av typen som inte gärna skiljs från gamla kära ägodelar varför detta ställ har blivit kvar. Stället är ett tidigt 80-talsställ från kvalitets- och hojmodetillverkaren Dainese och storleken är 50 på både byxa och jacka.

Nu har han dock, fortfarande helt hojlös och ett par kilo upp, insett att det aldrig kommer att användas och att någon som vill komplettera sin image på sin klassiker kanske vill ha det?

Det är verkligen i ett härligt skick. Alls inte slitet och det har förvarats väl så att skinnet är mjukt och smidigt. Skyddsvärdet får ändå anses vara aningen ”daterat”.

Sugen?
Maila redaktionen för att komma och prova och för att ge ett bud!

Dela!

Dela gärna!

Om Henning Svedberg 54 artiklar
Henning är en hojgalen själ som gillar för små motorcyklar med för bra bromsar. Han blir glad om du lämnar en kommentar!

1 kommentar

  1. Rolf Gülich köpte sitt skinnställ i början av 30- talet vårdade det ömt så länge han åkte racing. Det gjorde han nästan ända fram till sin död 2010. Han brukade således samma skinnställ i nästan 70år. Ett antagligen svårslaget rekord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*