Frågesportsfredag! Tio snabba om Kawasaki

Nu har du chansen att på kort tid och med resoluta knapptryck svara helrätt på dessa tio knepiga frågor om Kawasaki! Glöm inte att gilla, dela och tipsa polarn om att också göra testet!

Kawasakinerdsfrågor

Är du karl för din Kawahatt? Kan du allt och lite till? Gör vår kawafrågesport och sålla dig från agnar och veten.

1 / 10

Kawasaki släppte som många andra customhojar med allt från generande små kubik till ganska rimliga. Vad hette modelleserien på denna 500-kubikare?

2 / 10

Nej, vi ska inte städa även om vi dragit fram dammsugarslangarna. Detta är Kawasakis otroligt fräna ZXR750 med dekoren kaxigt "åt fel håll". En ball racer. Men vilket år kom den?

3 / 10

Nu blir det åka av! De japanska tillverkarna fick över en natt noja och alla skulle ha turbo. I Sverige såldes Honda CX500 Turbo, Yamaha XJ650 Turbo, Suzuki XN85 Turbo och... Ja, vad hette Kawasakis turbohoj?

4 / 10

Kawasaki GPz900R, en frän och klassisk hoj som funnits i många år. Den odödliggjordes i Top Gun där en irriterad Maverick, spelad av Tom Cruize, inte kunde höra vad Charlie, spelad av  Kelly McGillis ,rollfigur sa för att hans hoj varvade så fasligt. Just, många år, ja... Vilka år fanns den på marknaden i Sverige?

5 / 10

Många har haft, kört eller drömt om en Yamaha DT125. Kawa hade en konkurrent men vad hette den?

6 / 10

Nu ska vi åka långt! Det här är en milslukare av rang. Minns du vad modellen hette?

7 / 10

Arto Nyqvist lekte sönder dess baklykta i sina tidiga stunter. Hojen var en stor och tung tourer. Modellen gick under namnet Z men minns du hur många kubik den var på?

8 / 10

Att sätta en radfyra i ett customchassi kanske inte är någon hit? Som modellerblev e inte rasande långlivade i allfall. Vad hette Kawasakis "speed cruizer"?

9 / 10

Fetast blend crossarna var de argaste i 500-klassen. Yamaha hade sin YZ, Suzuki RM och Honda CR. Vad hette Kawasakis hysteriska crosserie?

10 / 10

Yamaha hade sin RD125LC men kawasaki stod inte utan utmanare i kampen. Vad hette Kawas 125:a?

Your score is

The average score is 68%

0%

Dela!

Dela gärna!

Om Henning Svedberg 54 artiklar
Henning är en hojgalen själ som gillar för små motorcyklar med för bra bromsar. Han blir glad om du lämnar en kommentar!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*